Happy Mind Stiens - Yoga Studio in Stiens
Yoga Studio Stiens Happy Mind

Onze

Wij heten je welkom!

Ons kleinschalige team met Yoga Teachers staat voor je klaar! Ze stellen zich graag aan je voor, zodat jij weet welke teacher het beste bij je past.

Yoga Studio Stiens Happy Mind

Sanne

Yoga Teacher

Als ik het kan, kan jij het ook! Yoga is voor iedereen , jong, oud, stijf, lenig, dik of dun. Ik wil yoga toegankelijk maken voor iedereen. Yoga verbind je met jezelf, geeft je een moment om thuis te komen bij jezelf. Maar yoga daagt je ook uit, en leert jou om je grenzen op te zoeken en te verkennen. In mijn lessen leg ik de focus altijd op hoe een houding voelt, niet hoe het er uit ziet. ~yoga is not about touching your toes, it is about what you learn on the way down~

Ik heb de opleiding gedaan voor Vinyasa Teacher, Yin teacher, Yoga Nidra. Naast de yoga werk ik in de kinderopvang, waar ik ook regelmatig yogales geef aan peuters en kleuters.

Yoga Teacher Michelle

Michelle

Yoga Teacher

De yogales is voor mij een pas op de plaats. Een moment waarop ik bewust aandacht hebt voor mezelf. In het dagelijks leven ben ik directeur van twee basisscholen. De yogales is een rustmoment in mijn week waarop ik mij kan opladen; mijn lichaam en geest kan versterken.

Ik geef Vinyasa Yoga, ook wel Flow Yoga genoemd. Het is een actieve vorm van yoga. De les is geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde. Het gaat niet om het einddoel, maar om de reis er naar toe. Dit betekent dat de uiteindelijke yogahouding niet het belangrijkste is, maar het gaat om hoe goed je naar je eigen lichaam en ademhaling luistert, en van daaruit je houding verdiept.

Tijdens de lessen volgen de yogahoudingen elkaar vloeiend op, op de beweging van je ademhaling. Vinyasa betekent letterlijk ‘dingen in de juiste volgorde zetten’ en ‘verbinding van beweging en ademhaling’’. Met deze yogalessen werk je aan je flexibiliteit, evenwicht, bewuste ademhaling, je ontwikkelt kracht, reinigt je lichaam en creëert meer rust en focus in je dagelijks doen.

Yoga Studio Stiens Happy Mind

Kimberley

Yoga Teacher

Inmiddels is het alweer bijna vier jaar geleden (november 2016) toen ik voor de allereerste keer op de mat stapte. Een beetje lacherig ging ik samen met mijn zusje voor het eerst een yogales volgen. Yoga, wat moest ik me daar nou bij voorstellen en ik kwam dan ook niet veel verder dan ‘geitenwollen sokken’. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat yoga in mijn leven is gekomen.

Bij yoga gaat het niet om hoe lenig je bent of dat je in een hoofdstand kunt staan. Yoga gaat om dat wat je tegenkomt wanneer je op je mat staat. Door yoga te beoefenen breng je lichaam en geest (weer) meer in balans.

Bij mij in de les hoeft niets. Ik geef je graag de ruimte om naar binnen te keren, je grenzen te verkennen, bewaken of te verleggen. Het is jouw moment om te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’.

Lovely Uhlenbeek

Lovely

Yoga Teacher

Het begon met een meditatie workshop, mijn eigen reis naar binnen toe. Ik had net een zware musical tour achter de rug als gitarist bij een musical en ik was op. Al mijn energie was weg. Ik stond daarnaast op een punt in mijn leven dat ik het gevoel had dat ik niet verder van mezelf verwijdert kon zijn dan toen. Er was maar een richting over: weer terug naar mezelf.

Mijn intuïtie leidde me naar meditatie. Ik ging naar een meditatie workshop wat eigenlijk een Satsang was (satsang betekent: ‘samen zijn in waarheid’, men richt zich daar op zelf-onderzoek en op de vraag: ‘wie ben ik?’). Ik weet nog dat de docent tegen ons zei: ‘je bent niet je denken’ en dat er toen iets klikte in mijn bewustzijn, waardoor dat plotseling een essentiële vraag werd voor mij. ‘Wie ben ik werkelijk?’ Meditatie werd vanaf dat moment een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ging vaak naar Satsangs en ik beoefende veel zen-meditatie.

Na een aantal jaar ging ik naar mijn eerste yogales. Het was een hatha yogales. In het begin waren de oefeningen lastig voor me en mijn lichaam was best stijf, maar ik vond het fantastisch. Wat het met me deed! Mijn focus verbeterde, ik kreeg meer energie, mijn houding werd beter, ik voelde meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Maar het belangrijkste van alles, het hielp me om te verbinden met mezelf. En daarin gecentreerd te blijven.

Op gegeven moment maakte ik kennis met yin yoga en restorative yoga, wat op hun beurt weer ruimte gaf voor diepere lagen heling in mezelf. Ook ruimte voor emoties.
Voor mij is yoga een gereedschap om weer thuis te komen bij mezelf, net als meditatie. Ik voelde dat yoga niet alleen maar iets zou zijn wat ik zelf beoefende, maar dat het iets was dat ik had te delen. Ik voelde een roeping om yogales te gaan geven en ook anderen te begeleiden op hun pad terug naar huis, naar zichzelf.

Haar lessen zijn zeer meditatief en er ligt veel nadruk op zelf-zorg, zelf-liefde en heling. Je wordt uitgenodigd om weer te verbinden met je werkelijke Zelf en daarin te rusten.

Menu